‘Ik kom maar voor één ding: winnen.’

Eerlijk is eerlijk, vorig jaar was de Overbetuweloop voor mij slechts een testwedstrijdje. Desalniettemin betekent dat niet dat ik geen emoties had bij de wedstrijd! Voor mij als geboren Nijmegenaar ligt Elst lekker dicht in de buurt en dat maakt het zoveel leuker dan een race in Groningen. Het geeft gelijk een vertrouwd, fijn en relaxt gevoel om rond te lopen in Elst twee uur voor de start.

door Wesley Mols

Ik ben vandaag op de fiets gekomen, want het is zo’n mooi weer met het zonnetje en een graad of 20. Ook had ik anders geen vervoer gehad… Toen ik aankwam zag ik de startboog al opgeblazen klaar staan. Daar zie ik the big boss van Run2Day Nijmegen Theo van Maanen staan, de nieuwste sponsor van Team Zevenheuvelen waar ik voor loop, leuk! Nu focussen en klaar maken voor de wedstrijd.

Wesley Mols wint de 5 kilometer van de MHB Overbetuweloop met een parcoursrecord.

Dit is mijn eerste keer hier in Elst, dus in het begin ben ik een beetje onzeker over het parcours. Welke kant moeten we eigenlijk op? Gelukkig hangt er een kaart bij het startbureau en met slechts vier echte bochten is het parcours niet heel erg moeilijk. Dat scheelt een hoop stress, stress die ik toch wel heb want ik kom maar voor één ding: winnen. Bij de warming-up waren de jongens van het Talenten team Nijmegen-Noord al druk bezig, ook kwam ik een paar bekende gezichten van Cifla tegen. Nog niemand gezien die beter is dan ik. Dat geeft vertrouwen.

De eerste kilometer staat er een licht windje op de kop, oke Wesley even rustig aan, niet te gek starten. Daarna ben ik toch maar gaan versnellen, want het voelt erg soepel aan. De rest van de wedstrijd verloopt lekker, ik word voorgegaan door een motorrijder van de organisatie op dit mooie maar toch ook een beetje saaie parcours.

“Voor mij als geboren Nijmegenaar ligt Elst lekker dicht in de buurt en dat maakt het zoveel leuker dan een race in Groningen.”

Saai?! Dat is niet heel positief, nee het valt wel mee hoor. Want er staat wel muziek langs de kant, maar een paar kilometer alleen door de weilanden lopen is niet het meest gezellige. Wel is er mooie natuur! Naast mooi bleek de route ook nog snel te zijn, logisch als er zo weinig bochten in zitten, met een parcoursrecord tot gevolg.

Eerder deze week had ik in mijn woonplaats ook al een zwemloop gewonnen. Dat was dus een productieve week en de anderen dagen zat ik ook niet stil want er moest gewoon getraind worden. Sterk worden! Om de 5 kilometer in de toekomst onder de vijftien minuten te kunnen lopen.

Het was even wachten op de prijsuitreiking, maar dat was het zeker waard! En zo erg was dat niet, even uitrusten in het zonnetje. Al met al was het een geslaagd evenement en een geslaagde dag voor mij, maar nu wel een dagje rust verdient hoor!

In de aanloop naar de 7e MHB Overbetuweloop nodigt de organisatie van de Overbetuweloop gastbloggers uit hun verhaal te vertellen over deze hardloopwedstrijd. Heb je zelf een verhaal dat je wilt delen, mail dan naar info@overbetuweloop.nl.

Lees ook de blogs van Paul Aartsen, Remko Mathijssen, Remco Visschers en Peter Lindeman.

Comments are closed.