NIEUW PARCOURS MHB OVERBETUWELOOP SLAAT AAN

Zondag 17 juni vond voor de 8e maal de MHB Overbetuweloop plaats. Met een nieuw parcours en uitermate goed hardloopweer in het vooruitzicht, waren de verwachtingen hoog gespannen. Het resultaat mag er zijn: bijna 650 deelnemers over 4 afstanden liepen de Overbetuweloop. Het deelnemersveld liet zien dat deze hardloopwedstrijd een loop is voor het hele gezin, voor jong en oud, voor de recreant en voor de wedstrijdloper uit de hele regio: de jongste deelnemer was 4 jaar en de oudste was 69 jaar oud en waren afkomstig uit natuurlijk Elst en uit de regio en zelfs een aantal van ver daar buiten. Hiermee is de doelstelling van de stichting bereikt en kijkt zij tevreden terug op de 8e editie.

Nieuw parcours

Voor het eerst dit jaar liep de 10 km door Park Lingezegen. De terugkoppeling van de hardlopers is positief. Volgens de lopers is het aandoen van Lingezegen een verrijking door de afwisseling die dat met zich meebrengt en de fraaie natuur waar doorheen gelopen wordt. Niet geheel onbelangrijk was dat de nieuwe lus snelle bochten bevat die goed aan te snijden zijn. Voor een hardloper essentieel om een snelle tijd te kunnen lopen. De 10 km van de Overbetuweloop werd nog nooit zo snel gelopen en leverde bij de heren een parcoursrecord op van 32.58 minuten voor Niels Baljet uit Rotterdam.

Vader-Kindloop

De Overbetuweloop vindt plaats op vaderdag. De jongste kinderen tot en met 7 jaar mogen daarom samen met hun vader, of een andere stoere man, de 500 m Kidsrun rennen. De energie en het plezier van de kinderen en hun vaders is onbetaalbaar. Voor iedere deelnemer op de 500 en 1.000 m Kidsrun lag een medaille klaar die zij hoogst persoonlijk door de organisatie omgehangen kregen. De Kidsrun is ieder jaar een groot succes.

9e Editie
Eind van dit jaar start de organisatie met de organisatie van de alweer 9e Editie. De stichting ontzettend blij met haar trouwe en nieuwe sponsoren, veelal afkomstig uit de gemeente Overbetuwe en directie omgeving, en wil hen via deze weg heel hartelijk bedanken. De sponsoren zijn terug te vinden op www.overbetuweloop.

Comments are closed.