LOPERS ABC

Hieronder vindt u op alfabetische volgorde alle informatie voor de deelnemers aan de Overbetuweloop. Mocht u nog bepaalde vragen hebben dan kunnen deze aan de organisatie gesteld worden via het contactformulier.

Afstanden
De MHB Overbetuweloop kent de afstanden 5 km en 10 km en dit jaar de jubileumafstand van 15 km. Alle drie deze parcoursen zijn gecertificeerd.
Voor de jeugd zijn er de 2 afstanden van de Rabobank Kidsrun; de 0,5 km en de 1 km. De jeugd tot en met 7 jaar loopt één ronde van 500 meter; de oudere jeugd loopt twee keer dezelfde ronde. De 0,5 km mag tevens met een vader/verzorger gelopen worden in het kader van vaderdag (vaders lopen gratis!)

Annuleren
Annuleren is kosteloos mogelijk tot en met 31 mei 2020. Vanaf 1 juni kan niet meer geannuleerd worden en wordt het verschuldigde inschrijfgeld automatisch geïncasseerd.

Contactgegevens
Klik hier voor de contactgegevens.

Drank onderweg en na afloop
Na ongeveer 5 km en 7 km (10 km ) en 2,5 km (5 km) is een drankpost ingericht. Ook bij de finish is een drankpost ingericht. Drankposten 15 km zijn er, de exacte locaties worden later bekend gemaakt.

Foto’s
Er zijn diverse fotografen actief die tijdens de Overbetuweloop foto’s maken. Die plaatsen wij graag op onze website. Mocht u ook fotograferen, mail ons het linkje dan voegen we uw foto’s toe.

Genieten
Geniet vooral van deze 10e en tevens jubileum editie van de MHB-Overbetuweloop.

Inschrijfgeld
Voor de 5 km:€ 11,50 , de 10 km € 12,50  en de 15 km van de Overbetuweloop is het inschrijfgeld € 13,50 (alle afstanden incl. jubileum medaille) Het inschrijfgeld voor de Kidsrun is € 5 inclusief medaille,-.

Inschrijven
De inschrijving sluit zaterdag 20 juni 2020 om 23:59 uur. Inschrijven kan via de inschrijfmodule.

Kilometerpunten
De kilometerpunten van de 5 km, de 10 km en de 15 km worden met borden aan de zijkant van de weg aangegeven. Het parcours is gecertificeerd door de Atletiekunie zodat de opgegeven lengte exact is.

Kleedkamers
In en bij het gemeentehuis en op het evenementenplein kun je jezelf omkleden. Je kunt in de kleedkamer ook je kleding – op eigen risico – achterlaten. We adviseren om geen waardevolle spullen achter te laten. Er is géén douchegelegenheid.

Medaille
Iedere deelnemer aan de Kidsrun krijgt aan de finish van de MHB-Overbetuweloop een herinneringsmedaille, hier zijn geen extra kosten voor de medaille aan verbonden. Vanwege de jubileum editie dit jaar krijgen alle deelnemers een gratis jubileum medaille.

Medische hulpverlening
Blessures, ongelukken of groter medisch ongemak? EHBO-ers zorgen ervoor, dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt.

Minimum leeftijd
0,5 kilometer: 4 jaar.
1 kilometer: 8 jaar.
5 kilometer: 13 jaar.
10 en 15 kilometer: 16 jaar.

Parcours
De MHB-Overbetuweloop loopt zowel voor de 5 km , de 10 km en 15 km over één volle ronde. De parcoursbouwers zorgen voor een snelle ronde met mooie bochten en rechte stukken dat uitnodigt voor het lopen van een snelle tijd. Onderweg zijn meerdere verzorgingsposten met water (één op de 5 km). Elke kilometer wordt aangegeven. Het parcours voert, via het gezellige centrum van Elst, naar het mooie buitengebied en langs het riviertje de Linge richting Park Lingezegen. Het is geheel verhard en verkeersvrij. Uitgebreide informatie over de parcoursen vind je op de pagina Parcours. Het parcours van de Rabobank Kidsrun is 500 meter wat afhankelijk van de afstand 1 of 2 keer wordt gelopen.

Parkeren
We adviseren deelnemers die in Elst of de directe omgeving van het dorp wonen om op de fiets te komen. Kom je met de auto naar Elst, dan kun je parkeren op het Europaplein (zie plattegrond start- en finishgebied) of op het Land van Tap (zie afbeelding hieronder). Deze nieuwe parkeerplaats bevindt zich ca. 200 m van de start/finish en kun je bereiken door vanaf de Rijksweg Zuid de Randweg in te slaan en vervolgens twee maal de eerste afslag rechts.

Parkeerplaats

Plattegrond
Hieronder vind je de plattegrond van het Start- en Finishgebied.

plattegrond

Prijsuitreiking
Er zijn bekers voor de eerste drie jongens en meisjes in beide categoriën van de Rabobank Kidsrun. De eerste drie heren en eerste drie dames bij de 5 km, 10 km en 15 km krijgen prijzen in de vorm van een trofee en waardebonnen van Run2Day.
De tijden van de prijsuitreiking volgen.

Prijzen
De eerste drie op elke afstand krijgen een prijs; bij de kinderen een beker, bij de volwassenen en trofee en een waardebon. Alle kinderen die meegedaan hebben krijgen bovendien een medaille.

Start
De start en finish is bij het gemeentehuis in Elst aan de Dorpsstraat 67.

Startnummer
Het startnummer haal je af in het gemeentehuis. Neem de ingang via de bordestrap (oude gedeelte).

Starttijden
12.00 uur Rabobank KidsRun en Vader-Kindloop
(De jongens en meisjes lopen niet tegelijk maar direct achter elkaar met steeds weer een spectaculair start moment.)

13.00 uur 5 km
13.10 uur 10 km en 15 km (jubileumafstand)

Tijdregistratie
De tijdregistratie vindt plaats met behulp van de Ipico-Tag; een chip, die je bevestigt aan je loopschoen. De chiphuur is bij de inschrijfkosten inbegrepen. Na afloop van de wedstrijd dien je deze Tag bij de finish in te leveren. Als je de Tag niet inlevert, wordt € 7,50 in rekening gebracht.

Toiletten
Bij het start-finishgebied staat een aantal toiletten. Het is niet de bedoeling om gebruik te maken van de toiletten in het gemeentehuis.

Uitslagen
De (voorlopige) uitslagen staan na de wedstrijd zo snel mogelijk op onze website en op uitslagen.nl. De uitslag staat vermeld in categorieën naar leeftijd en geslacht. Voor de bepaling van fysieke uitslag geldt de volgorde van binnenkomst. Dus de winnaar is degene die als eerste over de eindstreep komt, ook als een andere loper een snellere netto tijd realiseert.

Voorbereiding
Wil je goed voorbereid aan de start van de 5, 10, 15 km verschijnen? Loopgroep Running Elst traint elke dinsdag en donderdag (o.a. voor de Overbetuweloop). Kijk hier voor de trainingen en nog meer informatie over Running Elst (een proefles is altijd mogelijk!). Er zal in het voorjaar ook een parcoursverkenning voor de Overbetuweloop gepland worden…stay tuned.

Weer
Bij extreme weersomstandigheden behoudt de organisatie zich het recht voor het evenement af te gelasten. U moet hier denken aan zware regenval met onweer. We zullen dit via de website, facebook en via twitter laten weten.