Terugblik op een ‘warme’ 7e MHB Overbetuweloop

We kijken terug op een geslaagde, warme 7e editie van de MHB Overbetuweloop. Warm, vanwege de temperaturen. Maar ook warm – of hartverwarmend – omdat we plezier en emotie hebben gezien tijdens ons hardloopevenement.

> Bekijk de foto’s van alle wedstrijden
> Ga naar de uitslagen
> Download je certificaat en bekijk je finishvideo

Het warme weer maakte het de 582 deelnemers niet gemakkelijk. Maar de lopers lieten het er niet bij zitten. We hebben deelnemers gezien die in de laatste kilometer nog alles gaven in de eindsprint. Om een mooie eindtijd in de uitslagen neer te zetten. Dat fanatisme werkte aanstekelijk. De Overbetuweloop heeft opnieuw bewezen dat de parcoursen aantrekkelijk zijn voor een brede groep lopers: voor toppers die komen voor een PR tot recreatieve lopers die willen genieten van hardlopen in de eigen regio.

Eerste Vaderdagloop een groot succes

De eerste editie van de Vaderdagloop was een groot succes. We hebben geen exacte cijfers, maar we denken dat er ruim 100 vaders aan de start van de Vaderdagloop stonden. Mét hun zoontje of dochter. Kleuters konden dit jaar op Vaderdag hun vader een sportief cadeau geven: een gratis startbewijs voor papa om samen de 500 meter te gaan hardlopen. Sommige vaders hadden het speciale startbewijs op de borst gespeld. En wat de Vaderdagloop vooral zo’n succes maakte: we hebben genoten van het plezier dat vaders en kinderen samen hadden. En samen met plezier sporten, daar was het ons om te doen.

Emotionele momenten

Emotionele momenten waren er ook. Zoals de finish van Tije Hofstad. Tije deed ondanks zijn beperking mee aan de Kidsrun 500 meter. Hij werd met een groot applaus binnengehaald door het aanwezige publiek.
Emotioneel was ook de start van de 10 kilometer. Bij die start stonden we samen stil bij Cor Mom, oud-bestuurslid van de stichting Overbetuweloop. Hij was vorig jaar nog bij de 6e Overbetuweloop, maar is ons ontvallen door de ziekte kanker. Voorzitter Paul Aartsen vroeg alle deelnemers en aanwezigen om een hard applaus voor Cor en voor iedereen die aan deze vreselijke ziekte lijdt of de strijd daartegen heeft moeten opgeven.

Parcoursrecord 5K dames en spanning op de 10K

En dan waren er nog de mooie sportieve prestaties. Mireille Baart liep een nieuw parcoursrecord op de 5 kilometer bij de dames: 17:47 (was 18:03). Thomas Cremers uit Elst won de 5 kilometer bij de mannen. Op de 10 kilometer bij de mannen was er net als vorig jaar een spannende eindstrijd. Maar Eyob van Lent versloeg oud-topatleet Gert-Jan Liefers op de laatste kilometer. Opvallend was de overwinning van Renée Tijdink, die na een last-minute inschrijving de 10 kilometer bij de dames won.

We hopen dat alle deelnemers hebben genoten van de 7e MHB Overbetuweloop.
En we zien je graag terug bij de volgende editie!

Comments are closed.